五年级英语下册期末考试题

2020-08-09英语试题

  在学习、工作中,我们或多或少都会接触到试题,试题可以帮助主办方了解考生某方面的知识或技能状况。什么类型的试题才能有效帮助到我们呢?下面是小编为大家收集的五年级英语下册期末考试题,仅供参考,欢迎大家阅读。

  一.看图片,选词组,请将序号写在相应括号里。(10分)

  A. February B.fight C.get up D. summer E.do an experiment

  二.找出不同类的单词。(6分)

  ( )1.A.morning B.evening C.dinner D.afternoon

  ( )2.A.usually B.best C.often D.sometimes

  ( )3.A.drink B.trunk C.swing D.fight

  ( )4.A.December B.February C.Sunday D.May

  ( )5.A.second B.eighth C.fifth D.which

  ( )6.A.swim B.play C.noon D.skate

  三.请你为下列图片选择正确的'词组,注意书写规范(6分)

  四.按要求完成下列各题(10分)

  1.September(缩写形式)_________ 2.third(简写形式)____________

  3.one(序数词)_________________ 4.run(现在分词)______________

  5.leaf(复数)___________________ 6.butterfly(复数)______________

  7.are not (缩写形式)___________ 8.writing(动词原形)_________

  9.November(缩写形式)_________ 10.spring(同类词)_________

  五.火眼金睛,选出最佳选项。(15分)

  ( )1. ----Whats your favourite season?

  ---____________

  A.I like fall best. B. February is my favourite. C. I swim in summer.

  ( )2. My parents usually get up ________ 6:40.

  A.on B. in C. at

  ( )3 . ----Whats the date today?

  ----____________

  A.Its Tuesday. B. Its cool C. Its April 1st.

  ( )4 . ----Is Amy answering the phone?

  ----____________

  A. Yes, he does. B. No, she is writing a letter. C. No, he isnt.

  ( )5. August is the ________ month of the year.

  A. seven B. ninth C. eighth

  ( )6. ---- What is Mike doing?

  ---- He ____________

  A. running B. swims in the river C. is walking

  ( )7. ----______ do you like summer?

  ----______ I can swim in the river.

  A. Why, Because B. Why, And C. Which, Because

  ( )8. There is a call ____ you.

  A. for B. on C. at

  ( )9. ----__________?

  ----They are listening to music.

  A. What do they do? B. What are you doing? C. What are your grandparents doing?

  ( )10. Apples are sweet _______ fall.

  A. on B. in C. at

  ( )11.---Can you see the monkeys ?----__________________.

  A. Yes ,I can. B.Yes , she is . C.No, I don’t.

  ( )12.Do an experiment _____ ,please.

  A. me B. I C. my

  ( )13.Amy is playing_______ piano , but Chen Jie is playing ______ chess .

  A.the ; the B. the ; / C. / ; the

  ( )14.Come and have a look _______ the ants .

  A. on B.at C. in

  ( )15.My mom ______ cooking. I ____ reading . We ______ busy now .

  A.is ; is ;are B. is ;am ; are C. am ;is ;are

  六.英汉互译。(10分)

  1.have English class__________ 2.弹钢琴__________________

  3.collect leaves _____________ 4.五月____________________

  5.climb mountains____________ 6.采摘树叶 _______________

  7.eat breakfast______________ 8.捉蝴蝶_________________

  9.over there ______________ 10.去远足________________

  七.将单词根据提示归类。(12分)(只填序号)

  A. spring B. March C. elephant D.walking E.lion F.January G.swinging H.summer I.flying J.April K.tiger L.winter

  1.季节_______________________ 2.月份_______________________

  3.动物_______________________ 4.现在分词___________________

  八.句子配对,找出最佳应答语。(10分)

  ( ) 1. What do you do on the weekend? A. No, Im going hiking.

  ( ) 2. When is Childrens Day? B. Im doing homework.

  ( ) 3.Which season do you like best? C. June 1st.

  ( ) 4. Are you climbing the mountain? D. Winter. I can play with snow.

  ( ) 5. What are you doing? E. I often do homework and go hiking.

  九.情景反映(5分)

  ( )1.打电话时,你想说自己是张鹏,你应该这样说:____________

  A.Hello!This is Zhang Peng . B. Hello!I am Zhang Peng .

  ( )2.当你想问“你在做什么的时候?”你应该说:__________________

  A.Who is she ? B.What is he doing. C. What are you doing ?

  ( )3.你想问对方什么时候过生日,你应该说:_________

  A.When is your birthday ? B.When is your mother’s birthday ?

  ( )4.你想说大象正在喝水,你这样说:__________________

  A.The elephant is taking a bath . B. The elephant is drinking water .

  ( )5.你问“老虎真的会游泳吗?”你这样问:_______________

  A. Can tigers really swim ? B. Tigers can swim .

  十.给下列句子找到自己的位置。(6分)

  ( )1.He’s in the woods .

  ( )2.Yes , he is . They are playing together .

  ( )3.Where is Zhang Peng ?

  ( )4.Is John playing chess ,too ?

  ( )5.No, he isn’t .He is playing chess.

  ( )6.Is he taking pictures ?

  十一.阅读欢乐岛。(10分)

  (A)

  Mike: Hello. This is Mike. Is that Wu Yifan?

  Wu: Yes, this is Wu Yifan. What are you doing, Mike?

  Mike: Im watching TV. What are you doing? And how is everybody doing?

  Wu: Just fine. Im doing the dishes. My father is writing an e-mail in the study. My mother is sweeping the floor. And my brother is playing chess with my sister.

  Mike: What do you do on the weekend?

  Wu: I visit grandparents and go shopping.

  Mike: Do you want to go to the nature park?

  Wu: Sure. What time?

  Mike: At 1:30.

  Wu: OK. See you later.

  Mike: Bye.

  根据短文内容,判断正(T)误(F)。.

  ( ) 1. Wu Yifan is watching TV and Mike is doing the dishes.

  ( ) 2. Wu Yifans father is writing an e-mail in the bedroom.

  ( ) 3. Wu Yifan visits grandparents and goes shopping on the weekend.

  ( ) 4. Wu Yifan wants to go to the Childrens Park at 1:30 with Mike.

  (B)

  My name is Amy. Im from Canada. I usually get up at 6:30, and I often go hiking on the weekend. I like spring best. Its windy and warm. And I like winter, too. Because my birthday is in December, and I can play with snow. Today my parents are going shopping. My brother is swinging in the garden. Im watching TV. Do you want to be my friend. My QQ is 408981124, and my telephone number is 6678115.

  根据短文内容,选择正确答案。

  ( ) 1. Amy often goes hiking______.

  A. on Sunday B. in spring C. on the weekend.

  ( ) 2. Which is Amys favourite season?

  A. Spring. B. Winter. C. Spring and winter.

  ( ) 3. ----Why does Amy like winter?

  ----Because_______.

  A. her birthday is in December B. she can play with snow C. A and B

  ( ) 4. Is Amys brother going shopping?

  A. Yes, he is. B. No, he isnt. C. Yes, he is swinging in the garden.

  ( ) 5. Whats Amys telephone number?

  A. 408981124 B. 6678115 C. 408981124 and 6678115

  五年级英语答案:一.E B C D A 二.C B B C D C 三.省略 四.1.Sept. 2. 3rd 3.first 4.running 5.leaves 6. butterflies 7.aren’t 8 . write 9.Nov. 10.summer/fall/winter五.1.A 2.C 3.C 4.B 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B 11.A 12.A 13.B 14.B 15.B 六.1.上英语课 2.play the piano 3.收集树叶 4.May 5.爬山 6.pick uo leaves 7.吃早饭 8.catch butterflies 9.在那边 10.go hiking 七.1A H L. 2.B F J 3. C E K 4.D G I 八.ECDAB 九.ACABA 十.261543 十一.FFTT CCCBB

【五年级英语下册期末考试题】相关文章:

1.关于五年级英语下册期末考试题

2.五年级英语期末考试题

3.五年级下册英语期末试题

4.八年级英语下册期末考试题及答案

5.一年级英语下册期末考试题

6.小学五年级英语上册期末考试题

7.小学五年级英语下册期中综合考试题

8.五年级英语下册期中考试题

[英语试题]相关推荐

上一篇:无锡重点中学小学升初中英语试题试卷 下一篇:小升初英语考试试题及答案